Deputeti i LVV-së i reagon ashpër Rrahman Jasharit: Ja si po tenton ta shantazhojë qeverinë!

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje ka reaguar ashpër pas grevës që po mbahet nga SBASHK-u në krye me kryetarin Rrahman Jashari.

Ai përmes një postimi në Facebook tregoi se Projektiligji për paga është në konsultim, ku jo vetëm mësuesëve, por edhe mjekët, zjarrëfikësit e plotë të tjerë kanë nevojë për shtesa.

Sipas tij, kërkesa e Jasharit është e paarsyshme dhe tendencë të shantazhimit.

“Pra ka nevojë për Ligjin e Pagave, por urgjenca e Rrahman Jasharit është e paarsyeshme dhe del të jetë vetëm shantazh!

Nëse do t’ishte parimor, pse nuk i thirri grevat Rrahman Jashari në muajin korrik e gusht, por në fillim të shtatorit? Kjo e tregon që po synon pa arsye me shanatazhu Qeverinë, siç edhe ka ba me qeveritë tjera, por kjo qeveri as nuk shantazhohet e as nuk i nënshtrohet Rrahman Jasharit, që asnjëherë nuk e ka interes mirëqenien e fëmijëve”, u shpreh Basha, përcjell “Bota sot”.

Postimi i plotë

??????????????????!

?????ë?????ë ????????????ë, ???!

▪️ Kjo Qeveri e ka Projektligjin e pagave në konsultime. Pra është procedurë, ku Projektligji kalon në konsultime në Qeveri dhe pastaj sjellet në Kuvend, ku edhe në fund votohet. Nëse mësuesit edhe Rrahman Jashari e dinë që ky ligj është duke u bërë, pse po i mban peng qindra mijëra fëmijë?

▪️ Tjetra, Projektligji për paga i rregullon të gjithë kategoritë, prandaj është jo korrekt prej vet mësuesëve që lejojnë me kërku trajtim të veçantë. ????????ë??, ?????ë???ë?ë??, ?????????ë?ë ?????????????????ë, ?????ë??ë????ë??, dhe prandaj duhet të presin të trajtohen të gjitha kategoritë me ligjin që po vie!

▪️ ??ë??????ë ?ë???????ë ?????????ë?? Ja disa numra rreth pagave që marrin sot. Mësuesit i marrin mesatarisht 440 euro në muaj, dhe orarin e plotë e kanë mesatarisht 20 orë në javë. Në anën tjetër, mjekët marrin mesatarisht 610 euro për 40 orë punë në javë. ????ë???????????ë??????????????????????? 5 ?????ë?ç????ë ????, ??????????????????ë?3.5 ????!. Si atëherë na qenka urgjente kërkesa e Rrahman Jasharit për mësues me e rëndësishme se kërkesat e mjekëve, të cilët punojnë në kushte edhe më të rënda? Pra ka nevojë për Ligjin e Pagave, por urgjenca e Rrahman Jasharit është e paarsyeshme dhe del të jetë vetëm shantazh!

▪️ Nëse do t’ishte parimor, pse nuk i thirri grevat Rrahman Jashari në muajin korrik e gusht, por në fillim të shtatorit? Kjo e tregon që po synon pa arsye me shanatazhu Qeverinë, siç edhe ka ba me qeveritë tjera, por kjo qeveri as nuk shantazhohet e as nuk i nënshtrohet Rrahman Jasharit, që asnjëherë nuk e ka interes mirëqenien e fëmijëve.

????????ë ??????????????ë??!

▪️ ?ë????ë ????????????- ?ë ????ë ??ë ??????ë – ???????????????????????ë??ë????ë??ë ?????????ë. ASNJË! Ka vende që sindikatat ndajnë fonde për greva dhe i paguajnë, prandaj adresa për këto mospagesa duhet të drejtohet te shantazhuesi Rrahman Jashari që merr miliona euro nga anëtarësia, por jo nga shteti që respekton ligjin dhe vepron sikur të gjitha vendet evropiane.

▪️ Po, qeveritë tjera i kanë paguar edhe pse kanë grevuar, dhe kjo është arsyeja pse një analfabet si Rrahman Jasharit e ka fitu komoditetin me thir greva kurdo e pa asnjë arsye. Mirëpo ligji në Kosovë i trajton grevistët sikur në krejt Evropën, dhe kjo Qeveri e respekton ligjin dhe nuk lejon të shantazhohet nga një i paskrupullt si Rrahman Jashari. As mësuesit nuk duhet të binë pre e një shantazhuesi, marrë parasysh që Ligji është duke kaluar dhe sidomos duke e ditë problemin me cilësinë ku jemi shumë mrapa, shto këtu mungesat dhe pengesat me pandeminë.

▪️ Për me kuptu kush udhëheq me SBASHK-un dhe pse janë shantazhues dhe të paskrupulltë, vetëm lexone kërkesën e zavendësit, ?????????, i cili publikisht deklaron, “?ë??????????????????ë ???ë??ë?50%, ?ë ?????ë ???ë ???????ë.” Kjo tregon se këta e kanë e shit votën me qeveritë e tjera, por që më nuk duhet të lejohet me kalu, e që për më tepër ????????ë?????-???????ë ???ë?ë???ë ???ë???????dhe prokuroria do duhej të mirrej me të, kurse mësuesit nuk do duhej të lejohen që të bëhet pazar me dinjitetin e tyre.

▪️ Për hir të korrektësisë, ka plot mësues që nuk i arsyetojnë këto greva, mirëpo ka edhe prej tyre që kanë përfitu nga kjo formë e shantazhit të rrahmanave dhe tash ju pëlqen të përfitojnë prapë, por marrë parasysh që ka ndrru qeverisja e pazareve, duhet të ndryshoj edhe qasja e sindikatave. Prandaj është e dhimbshme kur me mijëra edukatorë që i prijnë arsimit pranojnë të udhëheqen nga një analfabet si Rrahman Jashari, sepse besoj dhe e di që dinë dhe meritojnë më mirë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *